Harry Nijhoff, osteopaat

Harry Nijhoff is geboren in Almelo in 1966. In 1984 behaalde hij zijn HAVO diploma aan de rijksscholengemeenschap te Meppel, waarna hij in Enschede aan de hoge school Enschede afdeling gezondheidszorg, fysiotherapie studeerde. In 1989 studeerde hij af als fysiotherapeut.

Tijdens zijn werkzaamheden als fysiotherapeut in Zwitserland kwam hij in aanraking met de osteopathie. In 1993 is hij begonnen aan de opleiding osteopathie, aan de NAO (Nederlandse Academie voor Osteopathie). Eerst in Doorwerth en later in Arnhem en Amsterdam gevestigd. De opleiding werd verzorgd door docenten van de ATSA (Andrew Taylor Still Academy) gevestigd in Frankrijk. In 1998 is hij afgestudeerd aan de NAO als osteopaat. Het casuïstiek examen is met goed gevolg afgelegd in 1999. Juli 2003 heeft de verdediging van de thesis plaatsgevonden. Er is onderzoek gedaan naar het effect op de bloeddruk van een direct structurele osteopatische techniek op de rechter nier. Hierna heeft er definitieve registratie plaatsgevonden in het Nederlands register voor osteopathie (NRO).

Opleidingsduur osteopathie: Vijf jaar, aanvullend één jaar voorbereiding op het casuïstiek examen waarna verdediging van de  thesis. Na het verdedigen van de thesis volgt de titel D.O.-MRO ® (Diploma Osteopathie). Dit na registratie bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopaten).

Harry Nijhoff is vader van twee zonen.
Interesse gebieden in zijn vak zijn zoals het vak osteopathie, breed. Er is affiniteit en een zeer brede ervaring met (top)sporters, maar ook met het behandelen van baby’s, kinderen en volwassenen heeft hij door zijn werkzaamheden vanaf 2000 tot op heden als fulltime osteopaat een brede ervaring. De laatste jaren is daar leefstijlverandering en voeding in het belang van herstel bijgekomen.

Voor registratie en gevolgde nascholing kunt u kijken op de pagina ‘registratie en nascholing’.