Osteopathie voor baby's en kinderen

Kinderen maken in korte tijd een grote ontwikkeling door. Meestal gaat dat goed, maar soms komt er een kink in de kabel. Denkt u aan een baby die steeds huilt, een kind dat slecht slaapt, hoofdpijn heeft of onverklaarbare buikpijn. Soms hebben kinderen klachten zonder dat daar een aanwijsbare oorzaak voor is.

Een osteopaat zoekt de oplossing van de klachten in het herstellen van de beweeglijkheid (versoepelen) van gespannen of vastzittende lichaamsweefsels. Dit doet de osteopaat nadat na het vraaggesprek en het onderzoek een duidelijke behandelplan is opgesteld.

Uw kind op zijn gemak stellen
Tijdens het vraaggesprek, onderzoek en de behandeling besteed de osteopaat veel aandacht aan het op het gemak stellen van uw kind. U kunt daarbij helpen door uw kind tijdens de behandeling een speentje, knuffel of doekje te geven. Kinderen kunt u voorbereiden op een bezoek aan de osteopaat door samen met uw kind de site van de NVO (www.osteopathie.nl) of de folder te lezen. Op de site van het NVO kunt u ook een uitgebreide indicatielijst voor behandeling van baby’s, peuters, kleuters en oudere kinderen vinden.

Dankzij hun opleiding herkennen osteopaten klachten die nader onderzoek vereisen door bijvoorbeeld de huisart, kinderarts of consultatiebureau. Er is in deze gevallen altijd contact met de huisarts of consultatiebureau arts in overleg met u.