De behandelingen

  • Behandelplan: Op grond van de anamnese en het lichamelijk onderzoek stellen we vast op welke plaatsen in het lichaam beweeglijkheid verminderd is. Hieruit volgt het behandelplan. Met gerichte manipulaties en mobilisaties brengen we beweging in verstarde structuren en verstoorde mechanismen. Daarbij wordt besproken of het nodig is je levensstijl -zoals voedingspatronen- (voorlopig) te wijzigen ter ondersteuning van het herstelproces. Het kan ook voorkomen dat geadviseerd wordt andere hulpverleners bij het proces te betrekken.

  • In beweging komen: Tijdens de behandeling kunnen we beweeglijkheid herstellen door mobilisaties en manipulaties. We kunnen het lichaam ook ‘uitnodigen’ zelf in beweging te komen. Dit doen we met subtiele manipulaties. Dit zijn milde technieken die het lichaam aansturen tot kleine veranderingen in de beweeglijkheid van het bindweefsel. Door de samenhangende structuur van je lichaam werken deze subtiele veranderingen door in de betrokken lichaamsonderdelen.

  • Behandelfrequentie: Het lichaam heeft tijd nodig om te reageren op de veranderingen. Afhankelijk van de aard en actualiteit van de klachten wordt een vervolgafspraak gepland. Dit kan na een aantal dagen, maar ook pas na 4-6 weken of zelfs nog langere tijd zijn. Gebaseerd op de fysiologische hersteltijd van het weefsel en het  doel van de behandeling.

Voor meer informatie over behandelmethoden en mogelijkheden,
belt of mailt u voor een afspraak
.